Inhoudsopgave

Elementor pagebuilder

Inhoudsopgave

Elementor page builder

Deze keer gaan we het hebben over Elementor. Een page builder waar jij als ondernemer een mooie website mee neer kan zetten, of klinkt dat toch iets te mooi om waar te zijn?

Laten we het eens uitzoeken.

Wat is Elementor?

Jaren geleden had je geen idee hoe een website werkte of gemaakt werd. Dit werd gedaan door de programmeurs. Op een donkere zolderkamer of ergens achterin een kantoor herkende je ze meteen.

Volledig opgaand in hun eigen wereld. Dag in dag uit code tikken tot diep in de nacht. Met vaak het scherm als enige verlichting dat je door het raam naar buiten zag schijnen.

Oké, het is een beetje overdreven… maar dit beeld was wel wat veel mensen hadden van programmeurs en eigenlijk ook van de ICT afdelingen.

Tegenwoordig is deze beroepsgroep niet meer weg te denken uit onze digitale maatschappij. Sterker nog, dankzij deze mensen kan ook jij makkelijk zelf een website opzetten.

Elementor logo

Elementor is namelijk een page builder. Daarachter schuilt heel veel techniek die door programmeurs is bedacht en ontwikkeld, maar daar ga ik je niet mee vervelen.

Met een page builder kun je websites bouwen in de vorm van een drag and drop systeem. Slepen en loslaten dus ;) Een stuk makkelijker dus dan wanneer je alles in code moet uitschrijven.

Behalve Elementor zijn er natuurlijk nog meer page builders zoals Divi, Beaver builder en Visual Composer.

Hoe werkt Elementor?

Elementor kun je makkelijk en snel downloaden via je plugins binnen je WordPress website. Daarna kun je deze activeren zoals elke andere plugin en kun je aan de slag.

Elementor en zeker Elementor PRO biedt vele mogelijkheden zoals custom fonts, icons, thema bouwer, Woocommerce opties, popups, templates en nog veel meer.

Het biedt dus vele mogelijkheden voor de meest uiteenlopende branches en je kan er de meest prachtige websites mee ontwerpen.

Ik kan er natuurlijk veel over vertellen maar Elementor heeft zelf diverse video’s gemaakt waarin ze tonen hoe makkelijk het is om een website te maken. Laten we er eens eentje bekijken.

Door het simpele drag and drop systeem van Elementor kun je dus heel makkelijk en snel onderdelen verwijderen, toevoegen of aanpassen.

Belangrijk om te onthouden is dat de structuur als volgt is opgebouwd:

  • Je start altijd met een sectie
  • In een sectie bevinden zich de kolommen
  • In de kolommen kun je widgets (elementen) toevoegen

Het mooiste is nog wel dat je ook meteen kan zien hoe het eruit komt te zien. Klinkt goed toch?

Het wordt echter iets ingewikkelder wanneer je een webshop of blog eraan toevoegt. Product informatie en blogberichten schrijf je namelijk niet in de Elementor builder, maar in de backend onder producten of berichten. Eigenlijk hetzelfde zoals ik dit bericht nu typ.

Elementor page builder

Wanneer je nog nooit een website hebt gemaakt raad ik je wel aan om veel video’s te bekijken en onderzoek te doen. Hier komen we straks nog op terug bij de voor en nadelen.

Templates

Een handig onderdeel van Elementor zijn templates. Je zag ze al in bovenstaande video gebruikt worden.

Templates zijn kant en klare website pagina’s die je kunt inladen om vervolgens aan te passen met jouw teksten, kleuren, afbeeldingen en typografie.

Voor veel mensen zit hier natuurlijk de kracht in om een website te bouwen. En laten we eerlijk zijn, als je nooit een website hebt gemaakt dan is dit een ideale oplossing.

Zelf gebruiken we de templates nooit. De templates zien er namelijk goed uit, maar ik mis soms wat detail. Of ze zijn juist prachtig maar niet geoptimaliseerd voor conversie. Daarom bouwen we eigenlijk altijd een website vanuit een blanco pagina op.

Gratis en betaalde versie

Elementor heeft een gratis en een betaalde versie. De gratis versie kun je zo downloaden en mee aan de slag gaan. De betaalde versie daarentegen kun je aanschaffen bij Elementor zelf. Na aankoop kun je de plugin downloaden en uploaden in je eigen website.

Elementor gratis of betaalde versie
Elementor gratis of toch de betaalde versie?

Hieronder kun je terugvinden wat het verschil tussen de gratis en betaalde versie is.

Gratis versie

Editor

Drag & drop editor
Responsive editor (desktop – tablet – mobiel)
Live aanpassen
50 widgets
Thema bouwer
Globale aanpassingen (fonts & kleuren)

Design

Globale kleuren
Globale fonts
Custom CSS
Motiebewegingen en interactie (4/7)
10 website kits
Designer made templates (beperkt)

Marketing en e-commerce

WooCommerce bouwer
Landingspagina bouwer
Popup bouwer
Formulier bouwer
Dynamische content
Integraties

Workflow

Site instellingen
Widget als favoriet markeren
Toevoegen vanaf desktop
Multi select
Notes
Finder

Geavanceerd

Custom code
Custom attributes

Onderhoudsmode
Veilige modus
Rolbeheer
URL vervangen

Betaalde versie

Editor

Drag & drop editor
Responsive editor (desktop – tablet – mobiel)
Live aanpassen
50 widgets
Thema bouwer
Globale aanpassingen (fonts & kleuren)

Design

Globale kleuren
Globale fonts
Custom CSS
Motiebewegingen en interactie (7/7)
90+ website kits
Designer made templates

Marketing en e-commerce

WooCommerce bouwer
Landingspagina bouwer
Popup bouwer
Formulier bouwer
Dynamische content
Integraties

Workflow

Site instellingen
Widget als favoriet markeren
Toevoegen vanaf desktop
Multi select
Notes
Finder

Geavanceerd

Custom code
Custom attributes
Onderhoudsmode
Veilige modus
Rolbeheer
URL vervangen

Is Elementor geschikt voor iedereen?

Is Elementor geschikt voor iedereen? Dat is een goede vraag. Misschien ben ik een klein beetje bevooroordeeld. Maar ik zou zeggen van niet.

Elementor is niet geschikt voor iedereen
Elementor is niet geschikt voor iedereen

Wil je een standaard website snel uit de grond stampen en ben je daar tevreden mee, zeker dan is Elementor meer dan prima voor jou.

Wil je echter een website die een goede basis vormt voor je onderneming? Dan komt er ineens een stuk meer bij kijken dan alleen een template.

Ik heb het al eens eerder aangehaald in een van onze artikelen over “wat kost het laten maken van een website“, maar om een goede website neer te zetten moet je je eigenlijk ook verdiepen in onderdelen zoals:

  • Design
  • Beveiliging
  • Snelheid
  • Cache
  • SEO (zoekmachine optimalisatie)
  • Gebruikerservaring
  • Conversie

Elementor vormt wel een goede tool om dit allemaal in goede banen te leiden, mits je je de tijd kunt veroorloven om je hierin te verdiepen.

Succes met jouw website.

Delen
Delen
Delen
Delen
Picture of WebBuddies

WebBuddies

Wij van WebBuddies zijn er om jou op weg te helpen en jou te helpen groeien met je onderneming. We gaan samen het avontuur aan en brengen jouw onderneming naar een hoger niveau. Zo realiseren we websites volgens de laatste trends en ontwikkelingen, maar ook voor grafisch ontwerp draaien we onze hand niet om. Via onze blogs, e-books, video’s en mailings houden we je hiervan graag op de hoogte, zodat ook jij up to date bent.

Anderen bekeken ook...

Vakantie WebBuddies

Wij zijn even offline

In verband met onze vakantie zijn we gesloten van 15 t/m 30 juni. Vanaf 3 juli staan we weer voor je klaar! Contact aanvragen en offerte aanvragen zullen vanaf 3 juli weer opgepakt worden.

Gratis hoger scoren in Google?

Dat wil jij toch ook?
Vraag het e-book nu gratis aan!

E-book hoger scoren in Google en meer gratis bezoekers ontvangen

Scoor hoger in Google

Concrete tips voor een goede start