Inhoudsopgave

Website aanmelden bij Google

Inhoudsopgave

Website aanmelden bij Google

Als je wilt dat mensen jouw website kunnen vinden, moet je je website aanmelden bij Google. Door dit te doen, zal Google je site sneller indexeren en opnemen in de zoekresultaten. Het indienen van je website is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten. In dit artikel omschrijven we onder andere het belang om je website in Google te krijgen, De voordelen hiervan en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Het belang om je website in Google te krijgen

Zoals je zelf wellicht ook weet is Google de populairste zoekmachine. Deze verwerkt namelijk meer dan drie miljard zoekopdrachten per dag.

Dat zijn veel potentiële bezoekers die je zomaar zou kunnen missen wanneer je website niet is geïndexeerd door Google. Eenmaal geïndexeerd kan je dankzij Google, duizenden gratis bezoekers per maand op je website ontvangen. Op voorwaarde deze goed geoptimaliseerd zijn en hoog in de ranking scoren. Maar zelfs met een website die nog niet is geoptimaliseerd kun je toch al gratis bezoekers verkrijgen.

Laten we eerlijk zijn, nu je een prachtige website hebt laten bouwen wil je natuurlijk ook dat deze in Google komt te staan. Hoewel Google uiteindelijk een website automatisch detecteert kan dit vaak lang duren. Het beste kun je dus zelf of je websiteontwikkelaar je website laten aanmelden bij Google.

Enkele voordelen van het indienen van je website bij Google:

Je website aanmelden bij Google heeft twee belangrijke voordelen:

Verhoogde zichtbaarheid: Deze is voor de hand liggend, maar wanneer je je website indient bij Google, vergroot je dus de kans om in relevante zoekresultaten te verschijnen. Dat betekent dat meer mensen je site zullen vinden en bezoeken.

Betere organisatie: het indienen van een sitemap helpt Google de structuur van uw website te begrijpen en de pagina’s effectiever te indexeren.

Website aanmelden bij Google met SmartCrawl

Methode 1: Je website aanmelden bij Add URL

Dit is de makkelijkste en snelste manier, maar niet de beste naar mijn mening. Via de Add URL van Google kun je je website eenvoudig en snel aanmelden. Het is een kwestie van 30 seconden en je bent klaar. Echter raad ik je dit alleen aan wanneer je geen idee hebt hoe je methode 3 moet uitvoeren en je geen websiteontwikkelaar in de buurt hebt die dit voor je kan doen.

Let op: Wanneer je de domeinnaam invult bij Add URL moet deze volledig zijn. Vergeet dus niet https:// ervoor te zetten en de juiste extensie zoals .nl of .com erachter.

Methode 2: Vermeld je website op andere websites of social media

Wanneer je nieuwe website net online staat is het voor Google lastig om deze te detecteren. Echter wanneer jij een aantal links ernaartoe toevoegt op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of LinkedIn help je Google om je website sneller en makkelijker te detecteren. Het is echter zeker niet de snelste methode.

Overigens is het wel altijd aan te raden om op je social media een link naar je website te plaatsen. Dit geeft je bezoekers ook een extra ingang om je website te bezoeken.

Aanmelden bij Google en Bing

Methode 3: Je website aanmelden bij Google met Google Search Console (AANBEVOLEN)

Je website aanmelden bij Google via de Google Search Console is de beste manier. Met Google Search Console kun je namelijk niet alleen je website aanmelden, maar ook meteen een sitemap toevoegen, je pagina’s monitoren of ze geïndexeerd zijn of juist waarom niet. Je kan zelfs zien op welke zoektermen je website later gevonden wordt.

Stap 1: Maak een Google account aan of log in op je Google account.

Om een Google Search account te gebruiken heb je een Google account nodig. Deze kun je hier aanmaken:

https://accounts.google.com/SignUp?hl=nl

Heb je al een G-mail adres of Google account dan kun je deze inloggegevens gebruiken om toegang te krijgen tot Google Search Console.

Stap 2: Google Search Console openen

Als je eenmaal een Google Account hebt aangemaakt kun je naar de Google Search Console gaan:

https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl

Indien nodig log je hier nogmaals in met de inlogggegeves van je Google Account.

Stap 3: Een Property (website) toevoegen

Linksboven selecteer je “property toevoegen” mits je niet al een popup krijgt met “type property selecteren”.

Vul nu je volledige url in onder URL-voorvoegsel. bijvoorbeeld in ons geval https://webbuddies.nl.

Let op gebruik je een domeinnaam met www ervoor zorg dat je deze hier dan ook invoert.

Stap 4: Bewijzen dat jij de eigenaar bent van je website

Nu moet je bewijzen dat je eigenaar bent van je website. Dit kun je doen met een HTML-bestand, HTML-tag, Google Analytics, Google Tag Manager of via de Domeinnaamprovider (DNS).

Heb je geen WordPress website? Dan is het makkelijkste om het HTML bestand via FTP te uploaden naar je server. Wanneer je een WordPress website hebt, is het nog makkelijker.

Installeer eerst op je website de plugin SmartCrawl van WPMUdev.

Vervolgens ga je naar SmartCrawl > Instellingen

Scroll onder de algemene instellingen naar beneden. Je zult op een gegeven moment zoekmachines en Google verificatie zien staan. Hier plak je de metatag die je kunt kopiëren vanuit Google Search Console.

Als je alles hebt opgeslagen ga je terug naar de Google Search Console. Klik op verifiëren. Als alles goed is gegaan ben je nu een geverifieerd eigenaar.

Stap 5: Sitemap toevoegen

Je hebt je website nu in elk geval alvast aangemeld bij Google. Maar we gaan nog een stapje verder. We gaan namelijk ook meteen een sitemap indienen. Door deze toe te voegen geef je Google meteen een volledig overzicht van je website structuur en alle pagina’s, berichten en producten die je graag wilt laten indexeren.

In de Google Search Console selecteer je aan de linkerkant “Sitemaps”.

Nu voeg je onder het kopje “Een nieuwe sitemap toevoegen” het laatste gedeelte van de url toe. Maak je gebruik van onze aanbevolen plugin dan is dit sitemap.xml, maak je gebruik van Yoast of de standaard WordPress sitemap? Controleer dan altijd wat de juiste URL is.

Video: Website aanmelden bij Google in combinatie met SmartCrawl plugin

En dat is het wel zo een beetje. Je website is nu aangemeld en klaar om geïndexeerd te worden door Google. Hou er evengoed rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat je website volledig geïndexeerd is.

Nog een extra tip, hoewel Bing een stuk minder wordt gebruikt dan Google kan het slim zijn om je website hier ook aan te melden. Wanneer je naar https://www.bing.com/webmasters/about?cc=nl kun je makkelijk en snel aan de slag. Klik letterlijk op “aan de slag” en meld je aan met het Google account waarmee je ook je website hebt aangemeld. Je kan dan met een klik je website aanmelden door deze te importeren vanuit Google.

Delen
Delen
Delen
Delen
Picture of WebBuddies

WebBuddies

Wij van WebBuddies zijn er om jou op weg te helpen en jou te helpen groeien met je onderneming. We gaan samen het avontuur aan en brengen jouw onderneming naar een hoger niveau. Zo realiseren we websites volgens de laatste trends en ontwikkelingen, maar ook voor grafisch ontwerp draaien we onze hand niet om. Via onze blogs, e-books, video’s en mailings houden we je hiervan graag op de hoogte, zodat ook jij up to date bent.

Anderen bekeken ook...

Vakantie WebBuddies

Wij zijn even offline

In verband met onze vakantie zijn we gesloten van 15 t/m 30 juni. Vanaf 3 juli staan we weer voor je klaar! Contact aanvragen en offerte aanvragen zullen vanaf 3 juli weer opgepakt worden.

Gratis hoger scoren in Google?

Dat wil jij toch ook?
Vraag het e-book nu gratis aan!

E-book hoger scoren in Google en meer gratis bezoekers ontvangen

Scoor hoger in Google

Concrete tips voor een goede start