Inhoudsopgave

Alles wat je moet weten over mobilegeddon

Inhoudsopgave

Mobilegeddon, het begin van het mobiele tijdperk

De wereld is mobiel geworden. Met de opkomst van smartphones en tablets is het cruciaal dat je website goed presteert op mobiele apparaten. Google heeft dit onderkend en in 2015 een grote update doorgevoerd, bekend als ‘Mobilegeddon’. Anno 2024 is een mobielvriendelijke website geen fijne bijkomstigheid maar een vereiste als je nog enigszins succesvol wilt zijn met je website.

In dit artikel leggen we uit wat Mobilegeddon precies inhoudt en waarom een mobielvriendelijke website essentieel is voor je online succes.

Wat is Mobilegeddon?

Mobilegeddon verwijst naar de update van Google’s algoritme op 21 april 2015. Deze update gaf voorrang aan mobielvriendelijke websites in de mobiele zoekresultaten. Websites die niet waren geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, zagen uiteindelijk hun rankings kelderen.

De term ‘Mobilegeddon’ illustreert de potentiële catastrofe die websites konden ondervinden als ze niet tijdig actie ondernamen.

Waarom is een mobielvriendelijke website zo belangrijk?

In onze huidige, mobiele samenleving is het vanzelfsprekend dat je website soepel werkt op smartphones en tablets. Steeds meer mensen browsen en shoppen via hun mobiele apparaten. In 2023 bekeek meer dan 50% van alle bezoekers een website voor de eerste keer via een mobiel apparaat.

Als je website dus niet is geoptimaliseerd voor mobiel, bied je een slechte gebruikerservaring. Dit kan leiden tot hoge afhaakpercentages en gemiste conversies.

Bovendien beloont Google mobielvriendelijke websites met betere rankings in de mobiele zoekresultaten. Kortom, met meer dan de helft van alle zoekopdrachten die via mobiel worden uitgevoerd, kan een slechte mobiele ervaring je online zichtbaarheid ernstig schaden.

Hoe maak je je website mobielvriendelijk?

Er zijn verschillende manieren om je website mobielvriendelijk te maken:

Responsive webdesign

Bij responsive webdesign past de lay-out van je website zich automatisch aan het schermformaat aan. Dit zorgt voor een optimale weergave op elk apparaat, zonder dat je aparte mobiele websites hoeft te onderhouden.

Mobiele website

Je kunt ook een aparte, vereenvoudigde website bouwen die speciaal is ontworpen voor mobiele apparaten. Deze optie is vaak een stuk duurder en complexer in onderhoud.

Optimaliseer je website voor mobiel

Mobilegeddon heeft duidelijk gemaakt dat een mobielvriendelijke website cruciaal is voor je online succes. Zorg ervoor dat je website soepel werkt op mobiele apparaten en bied een uitstekende mobiele gebruikerservaring. Op die manier profiteer je optimaal van de groeiende mobiele markt en blijf je zichtbaar in Google’s zoekresultaten.

Delen
Delen
Delen
Delen
Picture of WebBuddies

WebBuddies

Wij van WebBuddies zijn er om jou op weg te helpen en jou te helpen groeien met je onderneming. We gaan samen het avontuur aan en brengen jouw onderneming naar een hoger niveau. Zo realiseren we websites volgens de laatste trends en ontwikkelingen, maar ook voor grafisch ontwerp draaien we onze hand niet om. Via onze blogs, e-books, video’s en mailings houden we je hiervan graag op de hoogte, zodat ook jij up to date bent.

Anderen bekeken ook...

Vakantie WebBuddies

Wij zijn even offline

In verband met onze vakantie zijn we gesloten van 15 t/m 30 juni. Vanaf 3 juli staan we weer voor je klaar! Contact aanvragen en offerte aanvragen zullen vanaf 3 juli weer opgepakt worden.

Gratis hoger scoren in Google?

Dat wil jij toch ook?
Vraag het e-book nu gratis aan!

E-book hoger scoren in Google en meer gratis bezoekers ontvangen

Scoor hoger in Google

Concrete tips voor een goede start