Inhoudsopgave

Alles wat je moet weten over de Google Pidgeon update

Inhoudsopgave

De Google Pigeon-update, lokale vindbaarheid is sindsdien een stuk specifieker

De Google Pigeon-update was een van de grootste wijzigingen in het lokale zoekalgoritme van Google. Deze update, die in juli 2014 werd uitgerold, had als doel de kwaliteit van lokale zoekopdrachten te verbeteren door relevantere en nauwkeurigere resultaten te bieden aan gebruikers. Laten we eens kijken wat er precies veranderde.

Stel dat je in Amsterdam-Oost zoekt naar ‘koffietentjes Amsterdam’, dan krijg je vooral resultaten uit die specifieke buurt te zien. Voor deze update zou je resultaten vanuit de hele stad te zien krijgen.

Verkleining van de lokale pack

Vóór Pigeon bestonden de lokale resultaten uit een lijst van 7 bedrijven. Na de update werd dit teruggebracht naar slechts 3 bedrijven per lijst. Dit betekende dat veel bedrijven buiten de lokale resultaten vielen en flink aan de slag moesten voor weer zichtbaar te worden bij hun potentiële klanten.

Aandacht voor lokale SEO-basisprincipes

Na deze update is het belangrijk om te focussen op de basisprincipes van lokale SEO, zoals het verbeteren van locatie gegevens, verwijderen van dubbele locaties, verzamelen van positieve reviews en andere fundamentele taken.

Grote merken moeten hier vooral aandacht aan besteden, aangezien het over het hoofd zien van deze basiszaken hun lokale rankings kan schaden.

De Pigeon-update was in tegenstelling tot de PandaPenguin en Hummingbird een grote verandering, vooral gericht op de lokale zoekopdrachten. Hoewel sommige bedrijven aanvankelijk last hadden van de veranderingen, heeft het uiteindelijk geleid tot een betere zoekervaring voor gebruikers en meer relevante resultaten voor lokale bedrijven.

Door te focussen op een sterke organische website, hyperlocale content en de lokale SEO-basisprincipes, kunnen bedrijven succesvol blijven ook na deze update.

Hoe je ervoor zorgt dat je lokaal vindbaar blijft in 2024

Om ervoor te zorgen dat je onderneming lokaal goed vindbaar is binnen Google, is het essentieel om te beginnen met het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf vermelding. Zorg ervoor dat alle informatie up-to-date en nauwkeurig is, inclusief je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en openingstijden. Voeg ook hoogwaardige foto’s toe van je bedrijf en producten of diensten.

Het verzamelen van positieve reviews van tevreden klanten kan eveneens de lokale vindbaarheid en de aantrekkelijkheid van je bedrijfsvermelding aanzienlijk verbeteren.

Daarnaast is het belangrijk om je website te optimaliseren voor lokale SEO door relevante lokale zoekwoorden te integreren in de content, titels, meta-omschrijvingen en alt-teksten van afbeeldingen. Zorg er ook voor dat je website mobielvriendelijk is, aangezien veel lokale zoekopdrachten vanaf mobiele apparaten worden uitgevoerd.

Het opbouwen van lokale backlinks door samen te werken met andere lokale bedrijven en deel te nemen aan lokale evenementen kan ook bijdragen aan een betere lokale vindbaarheid.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, vergroot je de kans aanzienlijk dat jouw onderneming prominent wordt weergegeven in lokale zoekresultaten op Google, waardoor potentiële klanten je gemakkelijker kunnen vinden.

Delen
Delen
Delen
Delen
Picture of WebBuddies

WebBuddies

Wij van WebBuddies zijn er om jou op weg te helpen en jou te helpen groeien met je onderneming. We gaan samen het avontuur aan en brengen jouw onderneming naar een hoger niveau. Zo realiseren we websites volgens de laatste trends en ontwikkelingen, maar ook voor grafisch ontwerp draaien we onze hand niet om. Via onze blogs, e-books, video’s en mailings houden we je hiervan graag op de hoogte, zodat ook jij up to date bent.

Anderen bekeken ook...

Vakantie WebBuddies

Wij zijn even offline

In verband met onze vakantie zijn we gesloten van 15 t/m 30 juni. Vanaf 3 juli staan we weer voor je klaar! Contact aanvragen en offerte aanvragen zullen vanaf 3 juli weer opgepakt worden.

Gratis hoger scoren in Google?

Dat wil jij toch ook?
Vraag het e-book nu gratis aan!

E-book hoger scoren in Google en meer gratis bezoekers ontvangen

Scoor hoger in Google

Concrete tips voor een goede start