Inhoudsopgave

WordPress onderhoud - waarom je het zelf niet zou moeten willen doen

Inhoudsopgave

WordPress onderhoud, waarom je het zelf niet zou moeten willen doen

Een tijdje geleden wilden ik en mijn vrouw een weekend er een nachtje tussenuit om na alle drukte weer op te laden. Zo gezegd, zo gedaan. Met onze trouwe oude Opel Astra uit 1995 die we al ongeveer 10 jaar hebben en jaarlijks keurig onderhouden wordt gingen we naar Zeeland.

Wat begon als een heerlijk dagje eindigde behoorlijk abrupt onderweg naar het restaurant toen het olielampje ging branden. Shit, de olie had ik vorige week toch nog bijgevuld en alles had ik van tevoren gecontroleerd. Na een kwartier te hebben stilgestaan bleef die even uit, gelukkig! Snel de laatste kilometers doorgereden naar het restaurant en na het eten voor de zekerheid toch maar meteen wat olie ophalen bij het tankstation in de buurt.

Helaas, terwijl ik het terrein van het tankstation oprij begint deze weer te branden… ANWB erbij, en dan sta je daar om half 11 in de avond bij het tankstation. Na wat overleg de auto bij een garage neergezet en dat was dan het einde van ons weekendje weg.

Wat bleek nu achteraf, de sensor bleek kapot! Had ik wat meer kennis gehad over mijn auto of de ANWB meteen gebeld voordat we gingen eten, dan had ik dit wellicht kunnen weten en nog een fijn weekend kunnen hebben zonder constant me zorgen te maken dat mijn hele motor kapot gaat.

Net als met een auto is het onderhouden van een WordPress website een vak apart. Je kunt er wel wat van snappen, en als je de basis kennis hebt kun je hier al een heel eind mee komen maar als je er echt geen verstand van hebt (en van auto’s heb ik dat echt niet), kun je beter een professional inschakelen. Want als er iets misgaat, kun je veel tijd en geld verspillen door het zelf proberen op te lossen.

Waarom WordPress onderhoud zo belangrijk is

Waarom WordPress onderhoud zo belangrijk is

Voor WordPress geldt precies hetzelfde als met je auto, goed onderhoud is belangrijk en bij problemen kun je bij gebrek aan de juiste kennis beter meteen een professional inschakelen.

Het is een krachtig systeem waar je alle kanten mee op kan, maar het vereist wel regelmatig onderhoud om goed te blijven functioneren. Denk aan:

 • Updaten van de core, thema’s en plugins: nieuwe versies bevatten vaak beveiligingsupdates en bugfixes. Niet updaten maakt je site kwetsbaar.
 • Backups maken: mocht er iets misgaan, dan kun je altijd terugvallen op een recente backup.
 • Optimaliseren van de performance: een trage website is funest voor je bezoekers en zoekmachineresultaten.
 • Beveiligen tegen hackers: WordPress is een populair doelwit omdat het het meest gebruikte systeem is, dus je moet voortdurend je beveiliging up-to-date houden.
 • Monitoren van de uptime: als je site er onverwacht uit ligt, wil je dat snel weten om actie te kunnen ondernemen.

Waarom je het niet zelf zou moeten willen doen

Veel WordPress-gebruikers denken dat ze het onderhoud wel even zelf kunnen doen. Maar net als bij mijn auto-ervaring, kan een gebrek aan kennis (of geen tijd) je duur komen te staan. Hier zijn enkele redenen waarom je WordPress onderhoud beter kunt uitbesteden:

 1. Tijdrovend: goed onderhoud kost veel tijd die je beter aan je core business kunt besteden.
 2. Specialistische kennis vereist: WordPress is technisch complex, met allerlei haakjes en oogjes waar je rekening mee moet houden.
 3. Risico op fouten: één verkeerde handeling kan je hele website plat leggen of gehackt laten worden.
 4. Blijvende ontwikkeling: WordPress evolueert constant, het bijhouden van alle updates kan frustrerend worden als er conflicten optreden bij het updaten
 5. Kosten op lange termijn: als je iets over het hoofd ziet, kan dat leiden tot dure reparaties of zelfs het kwijtraken van je website.

Wanneer wij gevraagd worden voor een website te onderhouden blijkt al vaak dat deze al maanden en soms al jaren niet meer is bijgewerkt. Veel mensen denken, zolang het werkt, hoeft er niets te gebeuren.

Misschien heb je geluk en is je website niet bij een kwaadwillend persoon terechtgekomen, maar je kan ook pech hebben, zodra er malware of een ander script in je website is binnengedrongen kan in het ergste geval je hele website opnieuw opgebouwd moeten worden.

De voordelen van WordPress onderhoud uitbesteden

Voordelen van uitbesteden

Door je WordPress onderhoud uit te besteden aan iemand die er vaak mee bezig is kun jij met een gerust hart verder gaan met ondernemen. Het uitbesteden kent dan ook verschillende voordelen zoals:

 • Expertise: zij weten precies wat ze doen en blijven voortdurend bij.
 • Tijd besparen: jij kunt je focussen op je core business.
 • Kostenbesparing: op de lange termijn is uitbesteden vaak goedkoper dan zelf onderhouden.
 • Gemoedsrust: je weet dat je website in goede handen is.
 • Proactief beheer: in plaats van brandjes blussen, wordt er preventief gewerkt.

Kortom, net als bij mijn auto is het verstandig om het onderhoud van je WordPress website over te laten aan experts. Zo voorkom je onnodige kosten en frustraties, en kun jij je volledig richten op je core business. Want een goed onderhouden website is de basis voor online succes.

Wil je graag je WordPress website laten onderhouden? Bekijk dan onze pagina WordPress onderhoud uitbesteden voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen.

Delen
Delen
Delen
Delen
Picture of WebBuddies

WebBuddies

Wij van WebBuddies zijn er om jou op weg te helpen en jou te helpen groeien met je onderneming. We gaan samen het avontuur aan en brengen jouw onderneming naar een hoger niveau. Zo realiseren we websites volgens de laatste trends en ontwikkelingen, maar ook voor grafisch ontwerp draaien we onze hand niet om. Via onze blogs, e-books, video’s en mailings houden we je hiervan graag op de hoogte, zodat ook jij up to date bent.

Anderen bekeken ook...

Vakantie WebBuddies

Wij zijn even offline

In verband met onze vakantie zijn we gesloten van 15 t/m 30 juni. Vanaf 3 juli staan we weer voor je klaar! Contact aanvragen en offerte aanvragen zullen vanaf 3 juli weer opgepakt worden.

Gratis hoger scoren in Google?

Dat wil jij toch ook?
Vraag het e-book nu gratis aan!

E-book hoger scoren in Google en meer gratis bezoekers ontvangen

Scoor hoger in Google

Concrete tips voor een goede start